klik op de steden voor meer info

Thuishaven van de Onrust is Enkhuizen, in vroeger dagen een belangrijke V.O.C. handelstad en belangrijke thuishaven voor vele Zuiderzeevissers.
Gelegen aan de westzijde van het IJsselmeer, ligt zij in het midden van een interessant vaargebied. Binnen een dag varen is er een keur van mogelijkheden. Middeleeuwse handelstadjes liggen tijdloos in het avondzonnetje geduldig te wachten.

De Waddeneilanden geven daarentegen weer een heel ander sfeerbeeld. Dit Europees grootste natuurgebied wacht erop om ondekt te worden. Varend in de geulen en prielen is er aktie. Er moet gemanoevreerd worden, en wel op de zeilen. Afhankelijk van het tij vertrekken we soms vroeg, of gaan laat door. Het wordt beloond door de rust en de wijdsheid van het droogvallende Wad.

De rode punten zijn de plaatsen waar de Onrust komt.

De eilanden zelf nodigen uit een fiets te huren om de natuur in de duinen te verkennen, of voor een lange wandeling.‘s Avonds voor anker genieten van de heldere sterrenhemel, drooggevallen op het Wad, of uitgaan in de disko’s en kroegjes op de eilanden, mogelijkheden zat.
De schipper adviseert U graag over de mogelijkheden van wind en tij.

klik voor vergroting
next back home