klik voor een vergroting

Waar moeten we zijn?

De Onrust is eenvoudig te bereiken, zowel per auto, als per trein. Per auto rijdt u, vanaf Amsterdam,  in een uurje naar Enkhuizen, hier aangekomen houdt

klik voor wat meer details

u op de borden Lelystad aan. Vlak voordat u de dijk oprijdt, ziet u een afslag links, naar “Enkhuizen havens”. Vervolgens is het rechtdoor.  Rechts ziet u dan de schepen liggen. Vanaf Lelystad zijn het de eerste stoplichten na de Houribdijk rechtsaf, richting “Enkhuizen havens”.

U kunt de dam op, bij de haaientand moet u een kaartje trekken. U heeft dan een kwartier de tijd om uw bagage aan boord te krijgen voordat u parkeergeld gaat betalen. Voor de zware spullen heeft de schipper een steekwagen beschikbaar aan boord. PAS OP, het parkeergeld is relatief duur, laat u uw auto over het weekend staan dan kost u dat 50 Euro!! Ook in de stad zelf is het verboden te parkeren voor niet bewoners. Achter het station kunt u dan wel uw auto gratis parkeren. Er is ook een bewaakte parkeerplaats, vraagt u de schipper.

Met de trein ziet u als u het station van Enkhuizen binnenrijdt, de schepen rechts liggen, ongeveer tweehonderd meter lopen.

Wat moeten we meenemen.

Afgezien van de dingetjes die u normaal op vakantie meeneemt, nog even wat aandacht voor de volgende puntjes. Regenkleding, niet alleen maar een regenjas maar ook een goede regenbroek. Opspattend buiswater zorgt er soms voor dat het hele dek nat is, en dan zou u niet eens kunnen zitten. Ook in de zomer is een warme trui aanbevolen, de wind koelt erg af op open water. Daardoor merkt u het niet dat het zonnetje best wel fel kan zijn. Zonnebrandolie en een aftersun zijn dus niet overbodig. Schoenen met een soepele rubberen zool, voor voldoende grip op een hellend en nat dek. Graag leveren we catering.
Op de bedden liggen een schoon hoeslaken en kussensloop, u zult zelf moeten zorgen voor een slaapzak of een dekbed en een handdoek. Deze zijn eventueel te huur.
Voor educatie of belangrijke evenementen (WK voetbal ed) is er een tv en video aan boord, deze staan echter niet opgesteld vanwege het groepsgebeuren. Een barbeque is aanwezig evenals een aantal spelletjes al zijn ze vaak niet compleet. Ook is er een begin van een scheepsbibliotheek. Voor vertier binnen is een goede stereoinstallatie aanwezig met radio, cd en cassette. Extra gettoblasters zijn dus niet nodig!

Hoe kunnen we boeken

Stuur een eMail naar info@onrust.info met daarop uw naam, adres, telefoonnummer en de periode(s) wanneer u het schip zou willen boeken. U krijgt per omgaande bericht over de mogelijkheden en de kosten. Opmerkingen over de site of vragen kunt u hier kwijt.

Het Charterzeilschip de Onrust is exclusief aangesloten bij het boekingskantoor Kootstra Schiffreisen in Münster Duitsland. De Nederlandse vertegenwoordiging daarvan is Travely days in Enschede.

Ook als u via de schipper boekt, u betaald de vaste afgesproken prijs en krijgt het contract van Travely Days: www.travelydays.nl  

next back home